The Bells' Angels

In 2000 richtten de beiaardiers Twan Bearda en Luc Rombouts het beiaardduo The Bells' Angels op. 


The Bells’ Angels willen het beiaardrepertoire verrijken met werken die door niet kunnen gespeeld worden door één beiaardier. Zo bereiken ze een nieuwe totaalklank die de beiaard nog meer tot zijn recht doet komen als concertinstrument. The Bells’ Angels laten zich hierin vooral inspireren door de zware vijfoctaafsbeiaard van de Leuvense universiteit.    


The Bells’ Angels verzorgen zowel themaconcerten (Bachs Kunst der Fuge, highlights uit de opera’s van Verdi) als gevarieerde programma’s. Op hun repertoire staan klassieke werken van Bach, Beethoven, Bizet en Milhaud, naast oorspronkelijk beiaardwerk van Barnes, White, Van Cleemput en Hadermann.  


De naam The Bells' Angels is meer dan enkel een ironische knipoog. Beiaardiers zweven net engelen immers tussen hemel en aarde. En net zoals de engelen de blijde boodschap brengen op aarde, zorgen beiaardiers voor een
muzikale boodschap, die ze verspreiden voor alle mensen zonder onderscheid. Beiaard spelen is dus een sociale roeping met een vleugje transcendentie.